Leerling

Installatiemonteur / Elektromonteur

Houd je er van om met je handen te werken en mooie technische dingen te maken?  Vind je het leuk om in een team te werken en houd je van afwisselend werk? Dan is een opleiding tot installatie- of elektromonteur echt iets voor jou.
Je combineert werken met leren tijdens je opleiding. Je krijgt veel vaardigheidstrainingen in de werkplaats van Installatiemensen door onze betrokken, gediplomeerde instructeurs. Je krijgt een goede mix van praktijk en theorie en sluit je opleiding af met een landelijk erkend MBO diploma van het ROC.

 


EEN VAK LEREN MET TOEKOMST

Toelating
Je hebt een vooropleiding Entree Techniek, VMBO diploma of MBO-diploma van een verwante opleiding niveau 1.

Aanmelden
Wil je weten hoe de opleiding exact is ingericht? Waar jij op kunt rekenen en wat wij van jou verwachten? In een persoonlijk gesprek kunnen we je meer vertellen.

AANMELDEN

Bedrijven

Opleidingsbedrijf Installatiemensen Gooi en Vechtstreek bv is een organisatie opgericht door de installatiebedrijven in uw regio. Wij zijn een organisatie zonder winstoogmerk die zorg draagt voor voldoende instroom en goed geschoold personeel in de branche.
Het opleiden van leerlingen voor de bouw in Bussum bestaat al 25 jaar. Bouwmensen Gooi en Vechtstreek is een begrip in de regio bij de bouwbedrijven. In Bussum, waar de bouwopleiding gevestigd is, worden ook de volgende opleidingen aangeboden:
• Installatietechniek
• Elektrotechniek

Visie en Missie
“Regeren is vooruitzien”

Omdat bedrijven in de regio weten dat er in de toekomst een tekort dreigt te ontstaan aan vakbekwaam personeel, hebben ze gemeend om hier nu al de nodige stappen voor te zetten.
Het opzetten van een regionaal opleidingsbedrijf (Installatiemensen) is daar een voorbeeld van.

Het opleidingsbedrijf Installatiemensen draagt zorg voor:
1. Werven van jongeren voor de branche, door een intensieve samenwerking met de scholen in de regio.
2. Voldoende nieuwe instroom (en zij-instroom).
3. Regionale geschikte kandidaten opleiden tot vakmensen voor de bedrijven in de regio.
4. In de snel veranderende markt de belangen van de installatiebedrijven behartigen.

Onze werkwijze:
Nieuwe kandidaten worden getest

Nieuwe leerlingen worden na een intakegesprek wel of niet uitgenodigd voor een diagnostische week. In deze week word er gekeken naar: Houding, interesse, omgang collega’s, omgang leidinggevende, kennis en kunde. Daarnaast krijgt de kandidaat een test waar naar de persoonlijkheid en de capaciteit word gekeken.
Na deze week wordt de week met leerling en ouders geëvalueerd en gaan we over tot aanname of afwijzing.

Leerlingen starten in een basisjaar niveau 2 opleiding. Deze verzorgen wij samen met een MBO school. De BBL opleiding valt onder de CAO metaalnijverheid.

Al met al is het de bedoeling dat de leerling voldoende bagage mee krijgt om een goed medewerker voor het bedrijf te worden.

Installatiemensen:

• Werven van jongeren voor de branche.
• Aanbieden van praktijk- en theoretisch gericht onderwijs.
• Het begeleiden van leerlingen in het onderwijstraject.
• Beoordelen en belonen van leerlingen (behouden voor branche).